www.golfiq.se

- Vi gör din golf e
nklare!

Telefon/Fax: 0612-104 45    E-butik: www.shoppingiq.se 
Återfrsj: www.extrapro.se

Golf-katalog   Golf-produkter     Inlärning    Länkar    Om oss  
 

Anpassa ditt golfspel efter regn och höst!

Normalt på hösten blir det både kallare ute och marken blir blötare. Det medför att du ofta har mer kläder på dig och att du ibland också måste ha regnkläder på dig. Mer kläder innebär ofta svårare att svinga och lite lägre svinghastighet, vilket gör att du inte får forcera svingen för att öka svinghastighet upp till din normala, utan svinga naturligt och ta en klubba mer istället. Korta gärna av sving lite grann, tänk på att du har en klubba extra i handen.

Glöm inte paraply, regnskydd och regnhandske

Utnyttja ditt paraply maximalt när det regnar, du kan förvara handduk och handske under paraplyet när du inte behöver dem. Har du någon extra golfhandske med dig så förvara den i en liten plastpåse i bagen, så att den håller sig torr. Komihåg att det finns golfhandskar som fungerar extra bra i regnväder.

Använd dig av regnskydd för din golfbag, så att du kan "klä" in hela bagen i ett ofta genomskinligt plastskynke. Då blir innehållet i bagen inte lika blött, eftersom de flesta golfbagar läcker bland annat i dragkedjorna. Komihåg att den viktigaste biten är att hålla klubborna och dig själv torr. Stå under ditt paraply så mycket som möjligt.

Regn och blöta gör att kontakten mellan bollen och klubban inte blir optimal, marken är mjukare och det kommer fukt och vatten mellan bollen och klubban, allt detta gör att du automatiskt ofta slår en klubba mindre under dessa förhållanden. Det blir också svårare att skruva bollen, medvetet eller inte.

Komihåg att slå dina inspel ända upp till flaggan eftersom du inte alls för lika mycket rull som vanligt. Spela därför de korta slagen kring greenen med någon av dina favorit wedgar, för då vet du att du automatiskt får lite rull.

Tänk om på greenerna och i bunkern

Bunkerslagen blir annorlunda i blöt och tung sand. Du behöver inte slå till bollen lika mycket, dvs ta lite kortare baksving, och tack vare att den är både tyngre och hårdare så ska du sikta lite närmare bollen än vad du är van, annars riskerar du att fastna med klubban i den tunga sanden.

Komihåg att har det regnat mycket och greenerna är ganska blöta, då blir det mindre fall på greenerna. Du behöver alltså inte hålla upp så mycket om greenen lutar, som när det är torra greener.

Torka alltid av bollen när du kommer på greenen. Komihåg att en torr och ren boll alltid rullar bättre och stabilare än en boll som inte är det.

Sammanfattning:

  • korta ned svingen lite grann
  • ta en klubba mer
  • utnyttja paraply, regnskydd och regnhandske
  • slå inspelen ända upp till flaggan
  • slå lösare i bunkern
  • räkna med mindre fall på greenerna
  • torka alltid av bollen på greenerna


Besök kategorin 'förbättra din golf' i butiken:
bli en bättre golfspelare

 

Första-sidan     golf-produkter     golf-artiklar      golfbutiken      återfrsj
 

Hemsida: www.golfiq.se
E-butik:
www.shoppingiq.se
Telefon: 0612-104 45
Copyright, all right reserved