www.golfiq.se

- Vi gör din golf e
nklare!

Telefon/Fax: 0612-104 45    E-butik: www.shoppingiq.se 
Återfrsj: www.extrapro.se

Golf-katalog   Golf-produkter     Inlärning    Länkar    Om oss  
 

Golfskador

De vanligaste golfskadorna är ryggproblem, handledsproblem och problem med armbågen. Anledningen till skadorna beror ofta på överansträngningar och överbelastning av olika senor, muskler etc och att golfrörelsen är en ensidig rörelse. Du svingar åt samma håll varje gång med full kraft vilket leder till att styrkan och rörligheten blir ofta väldigt olika på vänter och höger kroppshalva.

golfskadorrehabiliteringgolfskada


Ryggproblem

De vanligaste ryggproblem för golfspelare är problem med ländryggen. Problemen kan vara ihålande eller dyka upp sporadiskt vid vissa rörelser. Ofta om du inte tar problemen på allvar kan smärtan söka sig neråt mot benen också med tiden. För golfspelare är ryggproblem av denna art lika med vila och rehabilitering för ofta kan du inte göra dig själv rättvisa ute på banan, dessutom blir golfen inte lika rolig eftersom du har smärta som kommer och går.

Lämpliga rehabiliteringprodukter:


Handledsproblem

I golfsvingen utsätts handlederna för stor påfrestning när du slår på mattor eller på torra hårda fairways eller du slår från djup ruff etc. Ofta så har kvinnliga golfspelare mer problem med handlederna än manliga golfspelare, på grund av att de ofta är fysiskt svagare i handlederna och därigenom löper större risk att överbelasta musklerna där. Att ha problem med en handled försämrar ofta känslan runt greenerna där känslan och självförtroendet är viktiga ingredienser. Ofta tar handledsproblem ganska lång tid att läka eftersom du ofta kan fortsätta och spela även om du har små problem.

Lämpliga rehabiliteringsprodukter:


Tennisarmbåge eller golfarmbåge

Golfarmbåge eller tennisarmbåge är vanliga överbelastningskador som kan uppkomma omkring armbågarna. Dyker ofta upp på grund av monotona rörelser. Vanliga symtom är smärtor kring armbågen, oftast på armbågens utsida ( tennisarmbåge ) eller på armbågens insida ( golfarmbåge ). Ibland strålar smärtorna upp mot axeln eller ut mot handleden. Smärtorna kan vara allt från ringa smärtor som du ofta kan uthärda till svåra smärtor som förhindrar att du kan spela eller träna golf.

Lämpliga rehabiliteringsprodukter:


Hitta fler olika typer av rehabiliteringsprodukter här


Golfskador i allmänhet

Påfrestningen är störst på den kroppshalva som är mot målet, för en högerspelare är det vänster kroppshalva. Det gör att ofta är det vänster armbåge, vänster handled eller vänster sida av ryggen som först drabbas av problemet.

Förebyggande åtgärder

Att träna bägge kroppshalvorna lika mycket, så att du inte avsiktligt tränar den högra sidan mer för att du vet att du använder den mer. Är du svagare i vänster kroppshalva får du träna upp den mer så att du lättare kan stå emot höger kroppshalva i golfsvingen.

Att se till att strecha ut muskelerna i armarna, benen och bålen efter en golfrunda eller ett träningspass så att du hela tiden har full rörlighet i musklerna, senorna, genomblödning i musklerna etc.

Rehabiliteringsprodukter: lär dig mer om rätt rehabiliteringprodukter här

Ladda ner / skriv ut information: rehabiliteringsprodukter information (150 KB)
 

Hitta golftillbehör som hjälper dig att spela golf trots små krämpor

Här ser du några golftillbehör som underlättar golfspelet, trots att du har små krämpor:

Besök kategorin rehabilitering i butiken: rehabilitering golf tillbehör
 

första-sidan     golf-produkter     golf-artiklar      golfbutiken      återfrsj

Hemsida: www.golfiq.se
E-butik:
www.shoppingiq.se
Telefon: 0612-104 45
Copyright, all right reserved